Veel gestelde vragen

Wat is LASER ?
Het woord L.A.S.E.R. is een acroniem dat staat voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Een laserstraal is een zeer dunne straal gebundeld licht.
Wat is het verschil tussen laserprojectie en videoprojectie?
Laserprojectie gebruikt een ander afbuigsysteem dan videoprojectie. Er kunnen alleen lijntekeningen worden geprojecteerd. Vlakken kunnen niet worden opgevuld. Dit nadeel heeft ook voordelen: de intensiteit van de laserstraal gaat niet verloren en logo's of animaties kunnen op grotere afstanden en op onregelmatige oppervlakken worden geprojecteerd. En met tekeningen kunnen we creatiever en artistiek uit de hoek komen !
Wat is een beamshow ?
Een beamshow is wat een lasershow zo uniek maakt ! Bij een beamshow kijkt het publiek naar de laserprojector toe. De intense laserstralen zijn over lange afstanden zichtbaar en door ze op de juiste manier te manipuleren waant het publiek zich in massieve tunnels of onder vlakken van licht. Een goede beamshow is enorm indrukwekkend !
Is een lasershow gevaarlijk ?
Als professioneel bedrijf nemen wij alle voorzorgen zodat u voluit kan genieten van dit prachtige medium. Onze projectoren zijn uitgerust met de modernste veiligheidsvoorzieningen en onze operatoren zijn opgeleid om ermee om te gaan. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring. Kan een laser gevaarlijk zijn voor huid en ogen ? Ja. Is een laserSHOW gevaarlijk ? Nee, echt niet.
Kan je met een laser op de wolken projecteren ?
Theoretisch gezien zou dat mogelijk zijn, maar de kans dat deze unieke weersomstandigheden zich voordoen op uw evenement kunnen we niet in gehele getallen uitdrukken.
Kan ik met een lasershow een vuurwerk vervangen ?
Jazeker ! Vandaag de dag is een vuurwerk uit veiligheidsoverwegingen soms moeilijk te integreren. Bovendien zijn de luide knallen zeer beangstigend voor dieren. Een lasershow kan perfect voor een spectaculaire invulling zorgen ! Wij bespreken graag met u de mogelijkheden !
Ik wil een lasershow bij mijn evenement. Hoe gaan we tewerk ?
Graag hebben we eerst een vrijblijvende afspraak met u. Elkaar even leren kennen en het project bespreken. Liefst bezoeken we ook samen de locatie waar de show dient uitgevoerd te worden. Zo kunnen wij al de beste layout met u doornemen, zien waar het publiek zich gaat bevinden en een paar technische details kortsluiten. Vervolgens gaan wij voor u aan de slag. Wij stellen een storyboard voor, komen de muziekkeuze met u overeen en maken een eerste versie van de lasershow die wij u laten zien bij ons of via een simulatie op computer. Zijn alle puntjes op de i's gezet dan is de show klaar voor uw belangrijke dag !
Wat komt er nog zoal bij een lasershow kijken ?
Geen zorgen. Wij kunnen de volledige organisatie van de lasershow op ons nemen. Geluid, elektriciteit, toegang, veiligheid, alles. Relax, leave it to us and enjoy the show !
Wij willen lasers in kunst of cultuur. Kan u ons helpen ?
Ja, absoluut. Wij helpen u graag om lasers en licht in uw kunstwerk te integreren, om gebouwen met laserstralen te verbinden, om alle mogelijke oppervlakken te beschrijven met golflengtes van magisch licht.
Zijn er nog andere mogelijkheden met laser?
De mogelijkheden zijn alleen begrensd door uw en onze verbeelding. Wilt u een 'Mission impossible' bankkluis beveiligd met laserstralen kraken ? Wilt u een optreden met een 'laseract' ? Spelen op een laserharp ? Het kan allemaal. Neem contact op voor een brainstormsessie.

clubbanner Laserprojectie is veel meer dan dat 'effect uit de discotheek'. Het is een volwaardig medium geworden. Inzetbaar in de entertainmentwereld, maar ook voor reclame en advertentiedoeleinden. Voor kunst en cultuur. Voor uw bedrijf. Voor uw klanten.

De impact van een laserprojectie en lasershow is vele malen groter dan de impact van andere projecties.  Niet alleen is er de fascinatie van de toeschouwers voor de laserstralen, maar de projectiemethode dwingt ons ook om creatiever en artistieker met het medium om te springen.  Uw logo, uw product is dus niet zomaar een powerpoint die geprojecteerd wordt, maar een synergie van het meest magische licht dat er bestaat met de creatieve interpretatie die wij er samen met u aan geven.  De combinatie van een artistieke projectie met een beamshow is de meest spectaculaire lichtshow ter wereld.  Overdonder uw relaties met een show van Lasershow Belgium.